Dressing Room Nytt

Nedan hittar du det senaste inom dressing room nyheter från bloggar, produktnyheter etc.

  1. ​​MQ X Stiljournalen
  2. Sasha Marianna Salzmanns succédebut, nu på svenska! - Sasha Marianna Salzmanns debutroman Utom sig slog ned som en bomb när den kom ut i Tyskland, den fick ett strålande mottagande av den tyska pressen och nominerades till Deutscher Buchpreis.
  3. Elfa presenterar Förvaringsrapporten 2018/2019 Hushållens största förvaringsutmaning: kläder som inte används - De överflödiga plaggen i garderoben är den största förvaringsutmaningen, visar ”Förvaringsrapporten” från Elfa, en undersökning bland drygt 4 000 nordbor. I samtliga länder hamnar garderoben – och kläderna i den som inte används – etta på listan. Rapporten visar att vara ledig, på gott humör, ensam hemma och att ha popmusik i bakgrunden ökar sannolikheten för att komma igång, anser nordborna.
  4. Rekord i antal besök på Nationalmuseum - Sedan Nationalmuseum återöppnade den 13 oktober efter att ha varit stängt i över fem år på grund av renovering har besökarna strömmat till. Under de två och en halv månad som museet haft öppet har det kommit nästan lika många besökare som under ett helt år innan det stängde. Från den 13 oktober till och med den 31 december 2018 har museet haft 311 000 besökare.
  5. Karlstad får den bästa julklappen för att dela med sig - Mitt i julruschen, under årets mest konsumtionstunga helg, fick Karlstads kommun det glädjande beskedet att projektet Sharing Towns beviljas stöd med två miljoner kronor från Vinnova.
  6. PRESSMEDDELANDE! Superfront släpper lyxiga, längre handtag!
  7. Från oss alla, till er alla - Inget NYP i Jul! - Vi tycker att en jul utan NYP är en bra jul. Genom att vi tillsammans låter bli NYProducerat i julklapp och istället unnar oss och våra medmänniskor något återbrukat gör vi gott. Både för miljön och våra egna plånböcker. Med anledning av detta så driver vi fram till julafton kampanjen #IngetNYPijul som avser att skapa reflektion kring våra konsumtionsmönster, inte minst i juletid.
  8. Klimatsmart kunskap i två nya häften – så lappar och lagar du dina kläder - Kunskapen om hur man lappar och lagar sina kläder efterfrågas nu av många som vill minska sin konsumtion. Den efterfrågan vill Hemslöjdens förlag möta genom två nya teknikhäften som utkommer i mitten av februari. "Lappa" och "Stoppa" innehåller handfasta beskrivningar som gör det enkelt och roligt att komma igång.
  9. Återbruka för Musikhjälpen! - Hässleholm Miljö uppmärksammar Musikhjälpen genom att skänka 10 kr för varje kg som kommer in i Magnetens Återbruksbutik den 11 och 13 december.
  10. Årets julklapp största kategorin på Tradera - Ett av de kriterier som HUI Research utgår från när de varje år utser Årets julklapp är att objektet eller tjänsten ska representera samtiden – någonting som Sofia Hagelin, presschef på Tradera bekräftar.