Dressing Room Nytt

Nedan hittar du det senaste inom dressing room nyheter från bloggar, produktnyheter etc.

  1. Hållbarhet, sociala medier och skolfrågor i fokus i Almedalen - 2–4 juli deltar Högskolan i Borås i Almedalsveckan som en del av Västsvenska Arenan. Syftet med medverkan är att representera forskning och utbildning i viktiga samhällsfrågor. Det gör vi genom seminarier, möten och diskussioner på plats. Alla våra seminarier livesänds på hb.se/almedalen.
  2. Högskolan driver hållbarhetsfrågor i Almedalen - ​Tre av högskolans seminarier handlar om hållbar utveckling. Två inom ramen för regeringsuppdraget Textile & Fashion 2030, med fokus på hållbarhet inom textil- och modeindustrin. Välkommen på plats på Västsvenska Arenan (Strandvägen mittemot Almedalsparken) eller följ oss live via hb.se/almedalen.
  3. Den fysiska butiken fortsatt viktig för färgköparen - Vi har undersökt hur färgkonsumenten inhämtar information inför ett köp jämfört med hur den generella byggvarukonsumenten agerar. Resultaten visar tydligt att besök i den fysiska butiken utgör den viktigaste källan för produktjämförelser, inspiration och rådgivning.    
  4. Malmöbor får hjälp med drömgarderoben - Sedan en tid tillbaka erbjuder Elfa alla i Malmö med omnejd hjälp med att planera, rita, mäta upp och montera måttanpassade förvaringar. Tjänsterna har på kort tid blivit mycket uppskattade och så här långt är det klädförvaring de flesta behövt hjälp att komma igång med.
  5. Shoppa de bästa förvaringssystemen för din garderob online
  6. Riksbankens Jubileumsfond skänker antologi om rösträtten till Sveriges lärare och skolbibliotek - Den 24 maj är det 100 år sedan den kvinnliga rösträtten klubbades igenom. Det firar Riksbankens Jubileumsfond (RJ) med att skänka antologin Rösträttens århundrade: Kampen, utvecklingen och framtiden för demokratin i Sverige till lärare och skolbibliotek. Boken går att ladda ner eller beställa gratis.
  7. Café har utsett fotbollsspelaren Erik Berg till Sveriges bäst klädda man 2019 - Fotbollsproffset och Djurgårdens mittbacksprofil Erik Berg toppar tidningen Cafés lista över Sveriges bäst klädda män 2019. Den prestigefyllda utmärkelsen delas ut för 28:e året i rad och innehåller 50 namn som under året klätt sig på ett modernt, snyggt och inspirerande sätt och som har stuckit ut i mängden.
  8. Förband med stor musikalisk bredd - Sommartorsdagarna® - Att ge lokala band med anknytning till Sjuhärad en scen att spela på är ett av målen med våra förband under Sommartorsdagarna® och att ge boråspubliken en möjlighet att upptäcka en ny favorit är ett annat. Förbanden, liksom huvudartisterna, representerar en mängd olika musikgenrer och bjuder även i år på musik för många olika smaker.
  9. En garderob av historier - Göteborgs stadsmuseum gläntar på dörren till en tid runt förra sekelskiftet, då klädfabriker tar plats i ett växande Göteborg och förändrar hur människor ser på mode, konsumtion och inte minst varandra.
  10. ​FashionDAYS i Textile Fashion Center 17-18 maj: ”En modefest för alla!” - I maj öppnar Textile Fashion Center i Borås dörrarna för årets FashionDAYS. Under två vårdagar vill huvudarrangören TEX! by Marketplace Borås inspirera, ge kunskap och visa möjligheter inom mode och textil. – FashionDAYS är en modefest för alla, säger Katarina Oscar, projektledare. Vi vill visa nyheter och trender men också lyfta fram miljömässighet och hållbarhet och ge tips och råd för det.