Dressing Room Nytt

Nedan hittar du det senaste inom dressing room nyheter från bloggar, produktnyheter etc.

  1. Riksbankens Jubileumsfond skänker antologi om rösträtten till Sveriges lärare och skolbibliotek - Den 24 maj är det 100 år sedan den kvinnliga rösträtten klubbades igenom. Det firar Riksbankens Jubileumsfond (RJ) med att skänka antologin Rösträttens århundrade: Kampen, utvecklingen och framtiden för demokratin i Sverige till lärare och skolbibliotek. Boken går att ladda ner eller beställa gratis.
  2. Café har utsett fotbollsspelaren Erik Berg till Sveriges bäst klädda man 2019 - Fotbollsproffset och Djurgårdens mittbacksprofil Erik Berg toppar tidningen Cafés lista över Sveriges bäst klädda män 2019. Den prestigefyllda utmärkelsen delas ut för 28:e året i rad och innehåller 50 namn som under året klätt sig på ett modernt, snyggt och inspirerande sätt och som har stuckit ut i mängden.
  3. Förband med stor musikalisk bredd - Sommartorsdagarna® - Att ge lokala band med anknytning till Sjuhärad en scen att spela på är ett av målen med våra förband under Sommartorsdagarna® och att ge boråspubliken en möjlighet att upptäcka en ny favorit är ett annat. Förbanden, liksom huvudartisterna, representerar en mängd olika musikgenrer och bjuder även i år på musik för många olika smaker.
  4. En garderob av historier - Göteborgs stadsmuseum gläntar på dörren till en tid runt förra sekelskiftet, då klädfabriker tar plats i ett växande Göteborg och förändrar hur människor ser på mode, konsumtion och inte minst varandra.
  5. ​FashionDAYS i Textile Fashion Center 17-18 maj: ”En modefest för alla!” - I maj öppnar Textile Fashion Center i Borås dörrarna för årets FashionDAYS. Under två vårdagar vill huvudarrangören TEX! by Marketplace Borås inspirera, ge kunskap och visa möjligheter inom mode och textil. – FashionDAYS är en modefest för alla, säger Katarina Oscar, projektledare. Vi vill visa nyheter och trender men också lyfta fram miljömässighet och hållbarhet och ge tips och råd för det.
  6. Högaktuell festival i ReTuna Återbruksgalleria - Lördagen den 27 april är det Hållbarhetsfestival i ReTuna Återbruksgalleria. En dag vigd åt mode och trender – utan dåligt miljösamvete.
  7. Mötesplats ReTuren återinvigs - Mötesplatsen ReTuren flyttar in i nya lokaler på Lindängsplan 2. Detta firas i dagarna tre den 23–25 april bland annat med workshops med fokus på återskapande och reparation. ReTuren är en kvartersnära återbrukscentral och mötesplats. Här kan Malmöbor lämna olika typer av avfall men också prylar som inte längre används, delta i kreativa workshops och träffa andra över en kopp kaffe.
  8. Nu öppnar Åby Hotel i Göteborg/Mölndal - Den 15 april öppnar HKC Hotels sitt femte hotell och för första gången slår sig företaget in på Göteborgsmarknaden. Hotellet är del av Åby Arena som även består av Åbytravet och nya Åbymässan. Åby Hotel är färgstarkt, lekfullt och inte minst ett hantverk, då allt designarbete från konceptskiss till möbler och konsten på väggarna är skapad av Lina Östlundh, som är ett av syskonen bakom HKC Hotels.
  9. Vintergalan åter till Malmö Arena! - Stjärnspäckad jul i Malmö Arena 29 & 30 november!
  10. Nu växer secondhandmarknaden för kläder rekordstarkt - Tradera är Sveriges ledande e-handel för secondhand mode och under första kvartalet i år har försäljningen av secondhand mode ökat med hela 21 procent. Eftersom kläder är Traderas största kategori så rör det sig om en ökning i mångmiljonsklassen. Försäljningen av begagnade herrkläder ökar mest, följt av damkläder och barnkläder. Konsumtionströtthet och klimatångest tros ligga bakom utvecklingen.